Skip to content Skip to footer

K

ada ustanete osećete bol ili ukočenost u vratu ili leđima. Možda osećate trnjenje ili nelagodu u rukama ili nogama. Ove ili slične simptome osećate i dok duže sedite na poslu radeći na računaru. Simptome možete osećati i posle stresne situacije koju ste doživeli, ili doživljavate skoro svakodnevno. Ako osećate bol u krstima, imali ste povredu nekog mišića npr. pri padu, imate sindrom karpalnog tunela, bol izazvan artritisom, teniskim laktom, problem sa išijasom. Možda želite da se brže oporavite od treninga.

Do ovih, ili sličnih simptoma dolazi zbog loše cirkulacije, ili spazma (zgrčenosti mišića). Loša cirkulacija dovodi i do nakupljanja mlečne kiseline koja stvara miogeloze (čvoriće) koje pritiskaju nerve, kosti i mišiće, a samim tim dovode i do nastanka bola u zavisnosti od toga šta pritiskaju.

Ako ste prepoznali neke od ovih simptoma kod sebe, razmislite da zakažete parcijalnu – terapeutsku masažu.

Terapeut će prvo pronaći uzrok nastalog problema i prilagoditi masažu vašim potrebama. Najčešće će se odlučiti za masažu leđa koja predstavljaju najveći izvor problema. Može se i odlučiti za masažu ruku ili nogu kako bi delovao i na samo mesto tegobe koju osećate.

Masaža se izvodi rukom uz kvalitetnu mešavinu esencijalnih ulja čiji biljni sastav potpomaže otklanjanju nastalih tegoba.

Pritisak koji terapeut izvodi je takav da izaziva prijatan bol, ali on nesme biti neprijatan za Vas.

Kako bi se postigao još bolji efekat, ova vrsta terapije se može kombinovati i sa elektro terapijom. Ona obuhvata ultrazvučnu masažu, laser  ili neku od strujnih oblika (tens, interferentna, dijadinamik ili galvanska struja).

Sama parcijalna – terapeutska masaža traje tridesetak minuta. U nekim slučajevima se u tom vremenu može kombinovati sa još nekom od elektro terapija,a u nekim slučajevima se vreme tretmana mora produžiti. Mnogi klijenti misle da će efekat biti bolji ako je pritisak previše jak, ili ako masaža dugo traje. Naši školovani fizio terapeuti će zasigurno odrediti dovoljan pritisak koji odgovara stanju vašeg organizma.

Očekivano vreme za rešenje nastalih tegoba je individualno. Kako problem nije nastao u jednom danu, tako i rešenje ne možete očekivati od jedne masaže. Prosečno se očekuje da se poboljšanje oseti od treće do pete masaže, pa samim tim za početak preporučujemo bar četiri tretmana.

Cene možete videti u Cenovniku i zakažete online.

Ukoliko prvi put dolazite kod nas, predlažemo relaks masažu – masažu celog tela kako bi terapeut stvorio celokupnu sliku vašeg organizma i predložio naj adekvatniju vrstu terapija, kao i njihov broj.