Pretraga
Close this search box.

Preso terapija

2 000.00RSD

Preso terapija je terapijska tehnika koja se koristi za različite zdravstvene probleme. Ovaj tretman se sastoji od primene pritiska na različite delove tela pomoću takozvane čizme u koju se ubaci deo tela koji želimo da tretiramo. Nakon toga se komore u zavisnosti od podešene indikacije pune vazduhom.

Nakon kraćeg zadržavanja vazduha koji zadržava krv i limfu, vazduh se ispušta. Ciklusi punjenja i pražnjenja komora vazduhom se ponavljaju u ciklusima. U isto vreme se na našem aparatu mogu
tretirati dva ekstremiteta i stomak ili samo dva ekstremiteta (noge ili ruke). Preso terapija ima različite indikacije i kontraindikacije. Najčešće se preporučuje za probleme sa cirkulacijom i oticanjem nogu, stresom i anksioznošću, umorom i nesanicom, problemima sa varenjem i nadutošću, kao i problemima sa kožom, kao što su akne, ekcemi i psorijaza.
Međutim, postoji nekoliko kontraindikacija za preso terapiju. Na primer, ovaj tretman se ne sme koristiti u slučaju akutnih zdravstvenih problema kao što su srčani ili moždani udar, aneurizma, infekcije i upale. Takođe, ne preporučuje se za osobe sa trombozom ili rizikom od tromboze, krvarenjem ili rizikom od krvarenja, kao i za osobe sa ozbiljnim bolestima srca i krvnih sudova. Preso terapija nije preporučljiva ni za trudnice.
Preso terapija može se koristiti i kao jedan od tretmana protiv celulita, jer pritisak koji se primenjuje tokom tretmana može pomoći u poboljšanju cirkulacije, smanjenju zadržavanja tečnosti i ublažavanju vidljivosti celulita. Takođe se može koristiti kao deo terapije nakon operacija limfnih žlezda, jer može pomoći u smanjenju otoka i poboljšanju cirkulacije limfe. Ako
osećate težinu u nogama, preso terapija može biti od velike pomoći, jer može poboljšati cirkulaciju i pomoći u uklanjanju zadržane tečnosti u nogama, što može dovesti do smanjenja osećaja težine i umora.
Važno je napomenuti da se preso terapija ne sme koristiti kao zamena za medicinski tretman ili lekove koje vam je propisao lekar. Uvek se treba konsultovati sa svojim lekarom pre početka korišćenja ove terapije, posebno ako imate neko hronično zdravstveno stanje ili koristite neke lekove. Naš tim stručnjaka će vam pružiti sve potrebne informacije i savete kako biste se osećali sigurno.

Trajanje 30 minuta.

Lokacija

Banovo brdo, Novi Beograd

Scroll to Top