Skip to content Skip to footer

Ako imate bol u vratu, kolenu, rukama, degenerativna, reumatska oboljenja, parezu, paralizu, cervikalni sindrom, lumbalni sindrom, sportske povrede mišića i ligamenata, možete posetiti naš salon i realizovati prepisane fizikalne terapije od strane fizijatra, ili po predlogu naših školovanih fizioterapeuta.

Tens – transkutana elektrostimulacija

Ovaj oblik elektroterapije se zasniva na elektrostimulaciji nervnih vlakana za prenos bola, utičući na njih kako bi se bol smanjila i na kraju nestala.
Ova vrsta terapije se primenjuje kod mnogobrojnih neuroloških, ortopedskih i ortopedskih stanja.

Interferentne – ukrštene struje

Tokom ovog oblika elektroterapije, ukrštaju se dva samostalna strujna kola. Primenjuje kod degenerativnih i reumatskih oboljenja, trauma, iščašenja, uganuća, preloma, sportskih povreda, pareze i paralize, kod cervikalnog i lumbalnog sindroma.
Ova elektroterapija se može aplikovati i u predelu metala.

Galvanska struja

Ovo je oblik jednosmerne struje koja ne menja smer i jačinu. Izaziva hiperemiju kože i dubljih tkiva i tako smanjuje jačinu bola, ali i otoke i zapaljenja.

Dijadinamičke struje

Ovaj oblik struje predstavlja niskofrekventne impulsne struje. Ovaj oblik struje se može menjati po jačini i frekvenciji. Receptori u koži i tkivima se veoma brzo privikavaju na jedan oblik dijadinamičke struje, pa se iz tog razloga kombinuje više oblika u jednoj terapiji.

Ultrazvučna terapija

Ovo je vrsta terapije u kojoj se ultrazvučni talasi različite frekvencije koriste u terapijske svrhe. Terapija daje veoma brz efekat. Može biti samostalna, ali se češće koristi kao dodatak nekoj drugoj terapijskoj metodi. Terapija je potpuno bezbolna. Aplikuje se prevlačenjem ultrazvučne sonde po određenoj površini koja se tretira. Pri aplikovanju dolazi do zagrevanja tkiva i ubrzanja protoka krvi, dok takođe poboljšava propustljivost ćelijske membrane, pa je samim tim poboljšan međućelijski rad. Smanjuje bol, poboljšava zarastanje tetiva posle povreda, ali i smanjuje spazam mišića.

Terapija laserom – laseroterapija

Laser je skraćenica od „Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation“, što u prevodu znači pojačanje svetlosti pomoću stimulisane emisije zračenja. Drugim rečima, on emituje svetlost kojom provodimo biostimulaciju na tkivo.
Analgetski učinak lasera postiže se promenom brzine provodljivosti živaca. Dokazani su i protivupalni učinci lasera, kao i povoljan uticaj na zarastanje rana i omekšavanje ožiljaka.
Primena lasera pokazala je izuzetno dobre rezultate jer vrlo brzo dovodi do smanjenja bola i regeneracije povređenog tkiva, a klijentima sa ovom vrstom terapije se stanje poboljšava već nakon nekoliko tretmana. Terapija laserom se primenjuje u kombinaciji sa drugim fizikalnim procedurama.
U fizikalnoj medicini se koriste laseri male snage koji ostvaruju efekat bez zagrevanja tkiva.
Indikacije za primenu laseroterapije:
• Lumbalni i cervikalni bolni sindrom, discus hernia, povrede zglobova, ligamenata, tetiva i mišića, paraliza – pareza nerva facialisa, prelomi kostiju, sportske povrede, reumatološke bolesti (reumatoidni artritis, psorijazni artritis, giht,…), degenerativna reumatološka oboljenja kičme, (spondiloza) i perifernih zglobova (gonartroza, koksartroza, artroze sitnih zglobova šake), Vanzglobni reumatizam (upale mekih tkiva oko zglobova)
• Tendinitisi, burzitisi, fibromialgija, sindrom karpalnog tunela i sindrom tarzalnog tunela (kompresivne neuropatije), neuralgije (neuralgija trigeminusa, postherpetična neuralgija), rane koje sporo zarastaju (varikozni ulkusi), opekotine
Fizikalna terapija laserom ne preporučuje se u trudnoći.

Za više informacija o vrstama elektroterapije u „Masiraj me” salonu, možete nas kontaktirati na 065 621 11 11

Cene možete videti u Cenovniku i zakažete online.